Митрополит Серафим освети обновеното педиатрично отделение в МБАЛ - Гоце Делчев

Снимка: Радио В - 99
Снимка: Радио В - 99

Неврокопският митрополит Серафим отслужи вчера тържествен водосвет на изцяло ремонтираното отделение по педиатрия в МБАЛ „Иван Скендеров“ в град Гоце Делчев. По-голямата част от ремонтните дейности бяха направени още в края на миналата година. Останаха обаче някои довършителни работи, което отложи официалното откриване на детското отделение в здравното заведение, където се лекуват деца от четири общини - Гоце Делчев, Сатовча, Гърмен и Хаджидимово.

Сменена е старата дограма с нова на прозорците, подменена е и твърде амортизираната ВиК инсталация, направени са съвсем нови бани и тоалетни. Ремонтирана е и столовата, където се хранят малките пациенти на отделението по педиатрия. Изградена е кислородна инсталация, на всяка легло има възможност за подаване на кислород, монтирани са нови климатици. Средствата за ремонтните дейности са в размер на около 280 000 лева и са отпуснати по проект на Министерството на здравеопазването. На церемонията присъстваха кметовете на Гоце Делчев и Сатовча - Владимир Москов и Арбен Мименов.

„За нас този ремонт бе много важен, за да можем да осигурим да пациентите по-добри условия за настаняване, лечение и престой. Закупихме и агрегат, за да не остава на тъмно болницата при спиране на електрозахранването“, каза днес за „Илинден Прес“ д-р Петър Филибев, управител на МБАЛ „Иван Скендеров“.   

В средата на този месец здравното заведение получи дарение от Фондация „Капачки за бъдеще“ и нейния председател Лазар Радков. То включва 3 апарата: транскутанен билирубинометър - предназначен за измерване на билирубина заради жълтеницата, от която страдат новородените деца; монитор, който измерва основните жизнени показатели на новородените бебенца, както и транспортен апарат за вентилация, който се използва при транспортиране в линейка.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини