Долно Драглище почита Илинденската епопея, съборът води стотици гости в селото

Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог
Днес жителите на разложкото село Долно Драглище празнуват. Съборът в населеното място е посветен на 121-годишнината от Илинденско-Преображенско-Кръстовденското въстание от 1903 година - венецът на българското националноосвободително движение. В тази борба взимат участие и дават живота си за своето село 29 въстаници. Потомците на храбрите въстаници ще преклонят глава в почит пред делото им и ще поднесат венци и цветя пред паметника на „Април 1876“ на Георги Чолаков.
 
„Празникът на моето село“ ще започне в 19:00 часа на площада. Изпълненията на женска фолклорна група и Танцов състав „Шарена китка“ към Народно читалище ‚Георги Тончев 1927“ ще дадат начало на празничната програма. На сцената ще се качат и гостуващите изпълнители - Мъжка фолклорна група „Годлевски Великден“ и певицата Александра Бучкова, които ще раиграят е разпеят жителите и гостите на Долно Драглище.
 
Зрителите ще имат възможността да се насладят на изпълненията на Дует „Южен вятър“ и на сръбския певец Неша Маркович, които ще подканят всички присъстващи да се хванат на традиционното празнично хоро - пъстро, цветно и кръшно.
 
Събитието се организира от Кметство - село Долно Драглище, Община Разлог и НЧ "Георги Тончев 1927".
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини