Ученици от Молдова и Украйна с български произход са на летен лагер в Благоевград

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград
Кметът Методи Байкушев посрещна
Ученици от Молдова и Украйна с български произход са в Благоевград на летен лагер, организиран от Изпълнителна агенция за българите в чужбина и Югозападен университет „Неофит Рилски“. Те се срещнаха вчера с кмета Методи Байкушев, бяха придружени от Лилия Сарсаман, началник на управление на образованието в Тараклия, Молдова, Светлана Драгнева, ръководител на групата от Украйна и преподаватели.
 
“Изключително ценно е, че благодарение на вашите предци вие сте успели да запазите връзката с България. Бъдете сигурни, че ние като ваши сънародници винаги сме готови да помогнем. Винаги изразявайте мнението си свободно, така както правеше Васил Левски – без страх, чието рождение отбелязваме днес“, каза кметът Методи Байкушев. Той допълни, че участниците във форума винаги са добре дошли в Благоевград.
 
„Надявам се, че част от вас ще изберат да учат висшето си образование именно тук, защото имаме прекрасни условия и два престижни университета“, каза още кметът.
Градоначалникът представи възможностите, които Благоевград предлага за младите хора. Той презентира природните дадености на Благоевград, възможностите за развитие, спорт, култура и т.н.
Гостите проявиха сериозен интерес към историята на България и Пиринския край, както и към функциите на местната изпълнителна и законодателна власт.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини