Пожарникари и горски спряха огнената стихия в Осогово

Снимки: ЮЗДП
Снимки: ЮЗДП

Пожарът, който лумна в четвъртък на територията на Държавно горско стопанство-Осогово, е локализиран днес. Това стана след 4 дни битка с природното бедствие на десетки ора. В периметъра му обаче все още има няколко тлеещи огнища. 10 горски служители, пожарникари, гранични полицаи са на място и следят ситуацията, за да не тръгнат нови огнени стихии.

С помощта на дрон, осигурен от Регионалната дирекция по горите в Кюстендил, се оглеждат опожарените площи. Не се знае точно колко са, но не са повече от 500 декара. На място пристигна тежка техника - булдозер, който ще направи просека от землището на село Цървен дол, за да се предотврати евентуално разрастване на огъня към Бойковска махала.

Пожарът избухна на 11 юли следобед. Веднага бяха изпратени служители на ДГС-Осогово, които започнаха борба с огъня. На помощ бе изпратен и екип от ДГС - Кюстендил с противопожарен автомобил.

                                    Пожар-Осогово (2)

                                   

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини