Сенокос почете света Марина в параклис до чудодеен бор и древно оброчище

Снимка: Община Симитли
Снимка: Община Симитли

Оброчището на света Марина край село Сенокос вчера посрещна десетки жители и гости на община Симитли, за да почетат в аванс покровителката на здравето. Празникът бе отбелязан с тържествена света литургия и курбан за здраве. Отец Яне благослови всички присъстващи, след което ги поръси със светена вода за здраве и благоденствие.

Преди години край древното оброчище местните хора построиха параклис, който се намира под дебелата сянка на вековния бор. Според жителите на Сенокос дървото е чудодейно и всеки, който се докосне до него, се пречиства и изцелява.

Стъблото на бора е с над три метра обиколка, а клоните му са усукани в интересни форми. Твърди се, че през фотообектив ясно се виждат силуети и образи на митични герои, а горе – в клоните, се очертава ликът на света Марина.

Както всяка година, така и тази жители и потомци на село Сенокос се събраха в празничния ден, за да споделят празника.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини