Село Господинци на сухо днес заради безводието, от утре ще е на режим

Село Господинци на сухо днес заради безводието, от утре ще е на режим
Поради настъпилото трайно засушаване и високата консумация на вода за питейни и поливни нужди резервоарът за питейна вода в гоцеделчевското село Господинци е изчерпан максимално. От ВиК - Благоевград взеха решение днес в цялото село да бъде спряна водата. Целта е да се захрани с живителна течност резервоарът.
 
Водата ще бъде пусната тази вечер в 20:00 часа. Но няма как да се осигурят необходимите количества питейна вода. Заради това от утре селото ще мине на воден режим. Информация за графика ще бъде качена допълнително. Все още не са ясни часовете, в които чешмите ще са сухи.
 
"Няма как при тази дълга суша да няма режим на водата. Хората проявяват разбиране. Ние получаваме вода от водопровода на село Брезница. От няколко дни до високата част на селото ни вода почти не стига. Днес ни "върви" - няма и ток в Господинци, тъй като "Електрохолд" извършва планова профилактика. До 16:30 часа ще бъде спряно електроподаването", каза кметът на селото Ахмед Ходжов.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини