Само една фирма поиска да възстанови пътната маркировка в община Благоевград

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград
Само една фирма подаде оферта за обявената от Община Благоевград обществена поръчка за възстановяване на хоризонтална пътна маркировка по пътищата и уличната мрежа в областния център. Това стана ясно вчера на заседание на конкурсната комисия. Фирмата, подала документи за участие, е благоевградската „Биспуд“ ЕООД. Тя е предложила ценова оферта от 354 000 лева с ДДС, което съответства на прогнозната стойност, заложена от възложителя и срок за изпълнение 24 месеца.
 
Сред дейностите, които предстои да бъдат извършени от фирмата изпълнител са: демаркиране и полагане на надлъжна, напречна и структурна пътна маркировка, съответно с акрилна боя и светлоотразителни перли и добавка за повишаване на сцеплението, както и със студен спрей пластик и светлоотразителни перли и добавка за повишаване на сцеплението, включително и почистване на настилката, точкуване на осова и крайна линия.
 
Предстои комисията да оцени детайлно дали офертата на кандидата отговаря на всички заложени в конкурсната документация изискванията към изпълнителя. Ако са изпълнени всички условия, ще бъде подписан договор за възлагане на поръчката на „Биспуд“ ЕООД. Подобряването на пътната инфраструктура е сред приоритетите на кметския екип, а целта е обезпечаване на сигурността на водачите на МПС и пешеходците.
 
В последните няколко месеца Община Благоевград предприе действия по подобряването на уличната мрежа - подмяна на асфалтовата настилка в компрометирани участъци и подновяване на маркировката на пешеходните пътеки около училищата в областния център.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини