Тийнейджъри търсят археологически находки в музея на Сандански

Снимка: Община Сандански
Снимка: Община Сандански
Археологически музей – Сандански организира традиционната Лятна археологическа школа "Търсачи на старини"‘. И тази година младите археолози ги очакват много загадки и приключения. Освен че ще се запознаят отблизо с науката археология, те ще се впуснат из своеобразни тайнствени лабиринти, за да открият интересни факти от миналото на град Сандански.
 
Малките археолози ще се срещнат и с лектор от Националния археологически институт с музей към БАН, който ще им разкаже повече за древното минало на нашия район. От музея са подготвили още много изненади за най-младите, изкушени от археологията. Местата за участниците са ограничени.
 
Заниманията ще се проведат в периода от 22 юли до 25 юли в Археологически музей - Сандански. В първия ден това ще стане във времето от 09:00 до 12:00 ч., на 23 юли - от 13:20 до 16:30 ч., на 24 юли - 09:00 до 12 ч., по същото време ще се търсят старини и на 25 юли.
 
Участие в инициативата могат да вземат деца на възраст от 11 до 15 години.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини