"Шарли Ебдо" се подигра със самолетната катастрофа край Сочи

Френското сатирично списание "Шарли Ебдо" реагира на смъртта на руския хор "Александров" при самолетната катастрофа край Сочи с две карикатури.

Първата показва падащия самолет и един певец, който пее "а-а-а". Пояснителният текст гласи: "Репертоарът на хора на Червената армия се разширява". Втората карикатура също показва падащия самолет, но с друг надпис: "Лоша новина... Путин не е вътре", пише OFF News.bg.

Руският военен самолет с 92 души на борда се разби в Черно море на 25 декември. Самолетът на Министерството на отбраната пътувал от Москва за Сирия и спрял за презареждане в Сочи. Ту-154 се разби минути след излитането си от Сочи.

Министерството на отбраната на Русия коментира карикатурите с думите "прекалено голяма гадост".

"Поредните изпражнения върху хартия от страна на тези парижки двуноги не могат да ни засегнат. Даже е унизително за нормален човек да обръща внимание на такава прекомерна гадост", коментира говорителят на Министерството на отбраната Игор Конашенков.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини