Ще мине ли в НС проектокабинетът "Желязков"?

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

Парламентът днес ще гласува проектокабинета "Желязков". В понеделник номинираният за министър-председател Росен Желязков прие папката с проучвателния мандат от президента Румен Радев и веднага я върна със структура и състав на Министерския съвет.

В проектокабинета "Желязков" ще има един вицепремиер и 19 министри. От тях седем са част от настоящия служебен състав.

За да бъде одобрен кабинетът, са нужни поне половината от гласовете на присъстващите в залата депутати. Гласуването е в ранния следобед.

Вчера от партията на Бойко Борисов обявиха, че не знаят дали и от кого ще получат подкрепа. Според заявките до момента против ще гласуват ПП-ДБ, „Възраждане” и БСП. ДПС искат правителство с първия мандат, но досега не са казвали как ще гласуват. „Има такъв народ” обявиха, че няма да подкрепят първия мандат, но след представянето на кабинета отказват коментар. "Величие" се тресе от скандали, не се знае какво ще направят депутатите й.

Правителството се гласува с обикновено мнозинство. Ако в залата присъстват всички 240 депутати, то ще бъдат нужни 121 гласа „за”.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини