16-годишна колоездачка от Разлог смайва с титли и рекорди

Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог
Разлог се гордее с шампионка. 16-годишната Йоана Вълканова спечели не само титлата, но го направи и с рекорд! Тя спечели втора победа на състезанието "Витоша 100". Състезателката по колоездене продължава да изумява всички с таланта си. Сега го направи с поставения рекорд в 100-километровата обиколка на Витоша.
 
През 2020 г., когато бе на 12 години, тя стана вицешампионка, а следващото лято вече бе най-младата с титла - само на 13-годишна възраст, после грабна второ злато при жените, преди да навърши 17 години.
 
Триумфът ѝ е категоричен, защото подобри рекорда на трасето, като финишира за 5.04:28 ч, с около 9 минути по-бързо от досегашното върхово постижение на Христина Козарева (5.13:03 ч. от 2019 г.)
 
"Пожелавам на Йоана Вълканова нови спортни върхове! Да отстоява силата на Разлог и България у нас и по света!", написа във Фейсбук кметът на Разлог - Красимир Герчев. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини