Екзюпери: Има само едно истинско богатство и то е общуването между хората

Екзюпери: Има само едно истинско богатство и то е общуването между хората

Той остава завинаги в историята със своя философско-поетичен разказ „Малкият принц”. Изключителната хуманност на тази творба е актуална и днес. А неин автор е Антоан дьо Сент-Екзюпери - френски писател и авиатор, роден на днешната дата през 1900 година в Лион.

Първата му книга „Южна поща“ разказва за новия човек в небето, пилота от въздушната поща Жак Бернис, който загива в пустинята на Рио де Оро. Вторият му роман – „Нощен полет“, е посветен на първите пилоти и тяхното въодушевление при сблъсъка им със смъртта при изпълнението на службата. Неговите собствени приключения във въздуха пък са описани в „Земя на хората“. 

Отива си от този свят на 31 юли 1944 година. Но ни оставя своите безценни произведения, сред които е и шедьовърът му "Малкият принц". 

Вижте интересни мисли на автора на „Малкият принц:

"Ако искаш да построиш кораб, не започвай да караш хората да събират дъски, да разпределяш работата и да даваш заповеди. Вместо това ги научи да копнеят за огромното и безкрайно море".

"Войната не е приключение. Войната е болест. Като тифа".

"Вървиш ли право пред себе си, няма да отидеш много далеч…."

"Да бъдеш човек означава да бъдеш отговорен".

"Да се обичате не значи да се гледате един друг, а да гледате заедно в една посока".

"Животът създава ред, но редът не създава живот".

"Има само едно истинско богатство и то е общуването между хората…"

"Няма да намериш безсмъртието вътре в себе си".

"Съвършенството е добродетел на мъртвите".

"Трябва да преживееш много, за да станеш човек".

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини