Бойко Борисов: Ще предложим правителство на малцинството

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

Коалиция "ГЕРБ-СДС" бе първата на консултации за съставяне на правителство при президента Румен Радев. След срещата лидерът на партията Бойко Борисов бе категоричен, че правителство може да се случи само с първия мандат. "Нашите избиратели, когато са ни наредили пред другите, не са искали пак да получават Денков. Носим си отговорността и ще предложим правителство на малцинството. Би било в повече да съм премиер четвърти мандат, но папката от президента ще взема най-вероятно аз, като ще дойда с нашия кандидат за министър-председател. Да се успокоим, имаме 1-2 седмици да премислим, изборите са решение, но лошо", обясни той. И определи като крайно нестабилна евентуална подкрепа на ГЕРБ-СДС за мандат на предпоследната партия - ИТН.

Преди консултациите пък Бойко Борисов обяви, че "на практика няма как да се състави правителство". Той посочи, че партиите се държат предизборно.

"Изминаха две седмици от изборите, които ви отредиха статута на първа политическа сила. Този резултат ви натовари със задачата за сформиране на правителство. Предстои да ви връча проучвателния мандат", каза държавният глава. Румен Радев даде ход на първата конституционна процедура преди връчването на мандатите за съставяне на кабинет със среща с победителя на изборите.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини