Спипаха незаконна дървесина, натоварена в обект на фирма на бившия кмет на Конарско

Снимка: ЮЗДП
Снимка: ЮЗДП
Горски стражар от Държавно горско стопанство - Якоруда при дежурството си вчера забелязва три камиона, натоварени с дървесина. При проверката установява, че камионите се движат без превозен билет и немаркирана с контролна горска марка дървесина.
 
Служителят подава сигнал на компетентните органи и указва на шофьорите да останат на място. Единият от тях започва да разтоварва камиона, правят се опити за саморазправа с горския стражар. Останалите двама шофьори тръгват обратно към обекта, където разтоварват незаконната дървесина. След това шофьорите на двата камиона се опитват да избягат с тях по горски пътища. Всички възможни изходи са блокирани от служители на ДГС - Якоруда и МВР.
 
Шофьорите оставят камионите в гората и се отправят в неизвестна посока. Незаконната дървесина е описана и днес следва да се транспортира до двора на стопанството. Задържани са и два от камионите.
 
Обектът, от който е натоварена незаконната дървесина, е спечелен от фирма "Братя Ахмед" ЕООД, с. Конарско, община Якоруда, която е свързана с бившия кмет на селото - Ахмед Ахмед. През годините той няколко пъти е хващан в различни нарушения от горските служители. Бе отстранен и от кметския пост заради конфликт на интереси.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини