Ученици от Благоевград и София разбиват градски митове с авторски видеоматериали

Ученици от Благоевград и София разбиват градски митове с авторски видеоматериали

Ученици от Междуучилищна телевизия - Сливница, 96. СУ „Л. Н. Толстой“ - София, 192 Иновативно средно училище “Христо Ботев” - Бистрица, София,  Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“ и Национална художествена гимназия  „Св. св. Кирил и Методий“ в Благоевград разбиват градски митове с авторски видеоматериали в социалните медии.

На 25 юни всички видеа ще бъдат показани на специална среща на екипа на проекта и участниците в София, НЧ “Тротоара 2020”, от 18 ч.

На 26 юни, сряда, 16 часа, ви каним в гр. Благоевград, ул. Тодор Александров 23, в залата на Търговско-промишлена палата.

На 28 юни, петък, от 17 часа, учениците ще представят видеата пред представители на местната власт в общината в Благоевград.

Организаторите очакват желаещите да видят направеното от учениците. За целта е необходима регистрация на е-мейл адрес: safeplaygrounds.sofia@gmail.com.

Младежите от 7 до 12 клас бяха обучени от експерти по проект "Млади разбивачи на градски митове" в продължение на три месеца. Те подготвиха авторски сценарии по разнообразни теми - исторически и архитектуални загадки от градската среда, актуални проблеми на мобилността, екологични предизвикателства.

Очаквайте до края на юни клиповете, споделени в социалните медии и на е-страниците на училищата, на Сдружение “Безопасни детски площадки” и на партньорите.

Проект "Млади разбивачи на градски митове" с мото “Разкрий градски мит, промени града!” се изпълнява от Сдружение "Безопасни детски площадки" в партньорство с "ВАМО" ЕООД, Интернет медиа balkanite.net  и  Сдружение "Форум Регионални медии" и с подкрепата на Google.org по програма за дигитален активизъм и малки грантове на TechSoup Network, която Коалиция за медийна грамотност реализира в партньорство с Funky Citizens.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини