Студенти и преподаватели от ЮЗУ отбелязаха Международния олимпийски ден с факелно бягане

Снимка: ЮЗУ
Снимка: ЮЗУ

За поредна година студенти и преподаватели от Югозападния университет „Неофит Рилски“ се включиха във факелното бягане по случай Международния олимпийски ден и 130 години от създаването на Международния олимпийски комитет (МОК). Инициативата вчера бе организирана от Община Благоевград и Олимпийски клуб – Благоевград със съдействието на Българския олимпийски комитет (БОК).

С приветствени думи към присъстващите се обърна ректорът на Югозападния университет проф. д-р Николай Марин.

„Heка това, което правят българските олимпийци, ние да се постараем да го принесем в нашето ежедневие. А именно – да прославяме България в нашата работа, да я прославяме по най-добрия начин“, каза в словото си той и отбеляза, че най-важната част от девиза на МОК е заедността.

От името на доц. д-р Даниела Томова, заместник-декан на Факултета по педагогика и член на Комисията „Национална олимпийска академия“ към БОК, участниците поздрави проф. д-р Атанас Георгиев.

Приветствие отправи и олимпийската шампионка по карате от Токио 2020 г. Ивет Горанова, която каза, че в спорта най-важно е постоянството, а не медалите и допълни: „Бих искала да посъветвам всички – не само децата, но и родителите – да спортуват, защото спортът е здраве. Помага ни да се чувстваме добре и ни изгражда като личности. Вярвайте в себе си – щом мога аз, можете и вие!“.

Стартът на факелното бягане беше даден със запалването на символичния олимпийски огън от Ивет Горанова и проф. Николай Марин.

В кроса ще се включиха студенти и преподаватели от Югозападния университет „Неофит Рилски“, деца от спортните клубове в Благоевград, учители по физическо възпитание и спорт и ученици.

Всички участници получиха тениски с олимпийския символ, осигурени от БОК, и международен олимпийски сертификат, подписан от президента на МОК Томас Бах и председателя на БОК Стефка Костадинова.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини