Пенсионер от Япония успя да култивира градински охлюви

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Пенсионер от Япония постигна нещо, което не успяха поколения французи - култивирането на градински охлюви. Във Франция са известни с това, че обичат ястия с този вид мекотели. Но градинският охлюв е много труден за отглеждане във ферми. В тези условия растежът им спира и са нужни 2-3 години, за да достигнат нормални размери.

76-годишният Тошихиде Такасе с гордост се нарича "единственият в света, който има ферма за Бургундски охлюви". Това е точно видът градински охлюв, който е предпочитан за ядене. Японецът казва, че успехът е дошъл много трудно, след повече от 40 години опити и провали, съобщава NOVA.

„Когато започнах, никой не знаеше как да ги отглежда. Питах професори в университети . Трябваше да се науча сам. Първо опитах с храна. Но постепенно осъзнах, че всичко трябва да е като в природата - околната среда, температурата, влажността. Всичко трябва да съвпада. Но честно казано, делото още е незавършено. Има много неща, които не знаем”, сподели Такасе.;eufje.r

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини