ВАС потвърди избора на Методи Байкушев за кмет на Благоевград

Снимка: Община Благоевград, архив
Снимка: Община Благоевград, архив
Върховният административен съд потвърди решението на Общинската избирателна комисия, с което Методи Байкушев бе обявен за кмет на Благоевград. С това на практика приключиха местните избори за кметския пост.
 
Новината съобщи преди минути бившият градоначалник Илко Стоянов, който обжалва избора на кмет на балотажа през ноември миналата година.
 
Той допълни, че в правовите държави съдебните решения не се коментират или оспорват, а се изпълняват.
 
Илко Стоянов благодари на всички за подкрепата.

Той оспори първо в Административен съд истинността на протоколите от всичките 141 секционни избирателни комисии, в които е произведен изборът в деня на балотажа, като съдът допусна ревизия на изборните книжа в 64 секции.

Решението на АС и на ВАС бе мотивирано с данните от изготвените две съдебно-математически експертизи.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини