Става ясно кога се събира за първи път 50-ото Народно събрание

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

Време е за началото на нов политически цикъл след парламентарните избори. Днес трябва да стане ясно кога ще бъде първото заседание на 50-ото Народно събрание.

Официалната клетва на новите 240 народни представители ще даде старт и на процедурата за консултации при президента Румен Радев.

Това води и до връчването на първия проучвателен мандат за съставяне на правителство. Коалиция "ГЕРБ-СДС", която ще получи първия мандат, още днес ще изпрати покани за разговори с останалите формации в новия парламент, за да се види какви са нагласите за събиране на подкрепа. Възможни варианти са експертно правителство или правителство на малчинството, които да предлажи първата политическа сила.

Преди минути стана ясно, че първото заседание ще бъде свикано на 19 юни, сряда, от 09:00 часа.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини