Издаването на новите лични карти започва днес

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

От днес започва издаването на нови лични карти. В тях ще се съхраняват биометричните данни на лицето и електронна идентичност.

Събирането на биометричните данни е задължително. Те включват и пръстовите ни отпечатъци.

Новата лична карта има по-добри и съвременни защити, а за улеснение при проверка образът е по-голям. От догодина освен за обикновена поръчка таксите се увеличават и при експресната. Тя вече ще струва 60 лева. Издаването на документа само за ден ще може да става единствено в София, независимо къде е подадено искането. Срещу това има доста недоволство, но засега промяна няма. Но е възможно това да се промени, ако натискът от гражданите продължи.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини