Експерти: ДПС се цели в кабинет с пълен мандат. Росен Желязков премиер?

Росен Желязков, снимка: Пресцентър, ГЕРБ
Росен Желязков, снимка: Пресцентър, ГЕРБ

Росен Желязков е фигура, която се приема с определена симпатия от много политически сили, заяви по Нова Тв анализаторът Емилия Милчева. Според нея обаче големият въпрос е каква позиция ще вземат „Продължаваме промяната - Демократична България“ - дали ще останат на позицията си по отношение и участие в един бъдещ кабинет или ще решат друго.

Журналистът Илхан Андай обяви, че целта на ДПС е да намери формула за съставяне на стабилно правителство с четиригодишен мандат.

Инициативата на Делян Пеевски, логиката на тази инерция, която носи резултати за неговия електорат и за всички общини в страната, особено тази инерция от предизборната кампания, където те постигаха рекорд след рекорд и в локален и в национален план, показва тази цел на ДПС, допълни Андай.

Освен да намери формулата, която да гарантира по-спокойна работа на правителство, ДПС иска и в него да има лица, които са възприети от обществото. Да не се допуснат фигури, които биха предизвикали тази улична енергия, от която всеки се плаши и която би изкарала много хора на улицата, включително и държавния глава, добави Андай.

Президентът вчера загатна, че тези седем формации в 50-ото Народно събрание той ще ги използва, за да излезе на преден план и да събуди обществен интерес към него в бъдещ проект. За негово съжаление това минава на друга плоскост, западно-европейска линия и неговата по-скоро източна линия, където той ще инкасира загуби. Единственият плюс за него е, че в тази държава винаги е лесно да си опозиционер и да събираш някаква подкрепа и величие, каза още журналистът.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини