Андрей Цеков в Разлог: ПП-ДБ можем да поправим счупената ни държава - гражданите да живеят богато

Андрей Цеков в Разлог: ПП-ДБ можем да поправим счупената ни държава - гражданите да живеят богато

Можем да поправим счупената ни държава – гражданите да живеят богато тук, децата ни да са щастливи в родината и да не стават емигранти. Моделът на постната пица на ГЕРБ и ДПС води до счупената държава и до празните и пустеещи къщи, а обещаваната от тях стабилност ме плаши – защото означава застой. Това каза на среща с гражданите на Разлог водачът на листата на ПП-ДБ в Благоевград Андрей Цеков, министър на регионалното развитие и благоустройството в кабинета „Денков".  Той обясни, че отиваме на 6-и парламентарни избори за 3 г., защото се сблъскват две представи за България – да останем с мита, че сме малка и бедна държава, или да осъзнаем, че сме страхотно красива страна – с прекрасна природа, с достатъчно инициативни и съзидателни граждани, които ако всички насочат усилия да живеем нормално, това е възможно.

Когато не управляват ГЕРБ, икономиката ни расте 3 пъти по-бързо, а оттам - доходите и пенсиите на гражданите. „Това не е достатъчно, но е първата стъпка в посоката средствата в държавата да се връщат към хората", допълни Цеков. С икономическия модел на ГЕРБ и ДПС ще ни трябват 40 г. да наваксаме изоставането от европейския стандарт на живот, а с модела на Асен Василев – 10-11 г. Андрей Цеков даде примери за „малки" постижения на двете правителства на ПП-ДБ – безплатни детски градини, безплатни учебници, по-високи данъчни облекчения за младите родители, двоен ръст на средната заплата и тройно увеличение на средната пенсия, повече направления за лекар, мащабна инвестиционна програма от близо 3 млрд. лв. за проекти на всички общини – все неща, които ГЕРБ можеха, но не направиха за 12 г.  

Водачът на листата на ПП-ДБ е категоричен, че населените места трябва да са добре свързани и с нормални условия за живот – поддържани училища и болници, съоръжения за спорт, площади, театри, селата ни да са водоснабдени, а не на режим на водата. „За 4-те години на „Борисов 3" към общините през МРРБ са насочени 153 млн. лв. за проекти. И то не към всички – само към 110 от общо 265. При кабинета „Петков" от Промяната си казахме, че това така не може да продължава, ако искаме да развиваме всяко едно населено място. Общините не трябва да са просители на милостиня от държавата. Разработихме механизъм да се насочват държавни инвестиции към всеки регион, без значение кой е министър и кой е на власт. При кабинета „Денков" го направихме – всяка община има гарантирани средства, за да подобрява инфраструктурата и градската среда. Като регионален министър разписах 1042 проекта за над 2,5 млрд. лв.", обясни Цеков. Разлог има гарантирани около 30 млн. лв. за 3 г., а към цяла Благоевградска област са насочени 187 млн. лв. само по разписаните от него споразумения. В бюджета на държава са предвидени още 70 млн. лв. за областта.

Сега с осигурените средства Разлог ще успее да изпълни стара мечта – да построи многофункционална спортна зала за 12 млн. лв. Има средства за нова обществена баня в с. Баня, за корекция на Бяла река, за подмяна на ВиК мрежата и др. „Моделът на ПП-ДБ е на икономическо развитие, в който средствата в държавата се насочват към хората. Това е хуманна политика. Доказахме, че властта не е самоцел за нас и не злоупотребяваме с нея, а работим в полза на хората", каза още Цеков, като призова жителите на Разлог да подкрепят листата на ПП-ДБ с бюлетина с №14.

„Вече 3 г. се опитваме да пробием една стена и нямаме намерение да се откажем. Всички искаме да живеем в нормална европейска България и това е мотивацията ни да продължим. От избора на всеки един от нас зависи дали ще излезем от "света на зависимости и ограничения" и ще заживеем с усещането за обгрижвани и щастливи хора", каза и домакинът на срещата в Разлог Велина Кулина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини