Първи КТД за работещите в социалната сфера подписа Методи Байкушев

Първи КТД за работещите в социалната сфера подписа Методи Байкушев

Кметът на Благоевград Методи Байкушев подписа днес първия Колективен трудов договор за работещите в сферата на социалните услуги в Общината. На среща в кметския кабинет подписа си под споразумението положи и представителят на Синдикалната организация на заетите в социалните услуги в Община Благоевград към КНСБ Ива Поповска.

Според подписания Колективен трудов договор страните по него се ангажират да работят съвместно за повишаване на ефективността на социалните услуги в общината и за повишаване на квалификацията и професионално развитие на служителите в тях. Представители на синдикалната организация ще имат възможност да участват в подготовката на всички вътрешни нормативни документи (правилници и други), които се отнасят до трудовите и социално-осигурителни отношения, както и при обсъждането на всички въпроси, касаещи тези отношения.

„Подобряването на условията за работещите в сферата на социалните услуги и за потребителите им е сред приоритетите на ръководството на община Благоевград. Зрелостта на всяко общество се измерва с отношението към хората от най-слабите социални групи и към тези, които се грижат за тях. Вашата работа е една от най-важните и за обществото и за всички потребители на социални услуги. Вярвам, че за Вас социалната работа е не само професионален път, но и призвание." С тези думи се обърна кметът към присъстващите на подписването на КТД представители на синдикалната организация.  

В община Благоевград функционират 25 социални услуги в подкрепа на хората в неравностойно положение. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини