Невиждан бум на туристи на Хераклия Синтика до Рупите

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

Античният римски град Хераклея Синтика до Рупите чупи всички рекорди по посещаемисто. Туристите се тълпят да видят древното бижу, което вече изглежда съвсем различно, след като археолозите възкресиха блясъка му. Откритията там стават все повече. Достъпът до древния град, който трудно оставя човек равнодушен, и който впечатлява с мащабите, размерите и автентичността си, вече е реален. В истински хит и туристическа дестинация номер 1 в региона се превръща Хераклея Синтика, защото изгледът, който вече имат разкопките там, са наистина впечатляващи, пише Travelnews.bg.

Моментна снимка на Хераклея Синтика преди земетресението, разрушило града. Това представляват разкопките, на които вече е изградена съвсем реална сцена от ежедневието на древните му обитатели. "Отворихме обекта в края на април. Над 5000 души са го посетили, което е впечатляваща цифра. Интересът е много голям", заяви Катя Стоянова, ръководител на проекта.

Археологическият обект е напълно променен благодарение на изпълнен проект на Община Петрич за реставрация и консервация. Достъпът до Хераклея Синтика е в отлично състояние откъм село Рупите. Предстои ремонт и на пътя откъм Комплекс "Ванга". Вече са осигурени и пари за следващи разкопки.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини