Над 300 ентусиасти от Спортен клуб на ветераните в Банско чистиха Пирин планина от боклуци

Снимки: СКВ - Банско
Снимки: СКВ - Банско

Над 300 членове на Спортен клуб на ветераните - Банско отново направиха показно днес как се полагат грижи за околната среда. Ентусиастите се събраха още в 09:00 часа пред начална станция на кабинковия лифт, за да се включат в почистването на Пирин планина.

Това за тези природолюбители от града под Тодорка е традиция от много години. Всяка година правят две мащабни акции в ниската и високата част на планината и събират десетки чували с отпадъци в гората. Този път те насочиха усилията си към уборка в ниската част на планината - от начална станция на лифта до местността Чалин валог.

Този път планината бе сравнително чиста, явно културата на туристите по отношение на чистотата се повишава.

"Най-важното е, че водим с нас много деца и младежи, които също се учат от малки на грижа за природата. Искам да благодаря на всички за всеотдайността. Благодаря и на ръководителите и служителите на Национален парк "Пирин", които са съорганизатори на днешната акция. От управата на парка ни осигуряват ръкавици, чували и извозват събраните отпадъци", заяви Димитър Юлев, председател на СКВ - Банско.

                                         Пирин-ветерани-Банско (2)

                                        

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини