Неделята ни сервира слънчево утро и дъждовен следобед

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Слънце през деня, бури и градушки вечерта. Такава е прогнозата за времето за неделния ден. След обяд и вечерта ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските и източните райони ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

Ще има и градушки, в планинските райони на Западна и Централна България. Вятърът временно ще се ориентира от запад, ще бъде слаб в Дунавската равнина до умерен. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, в София 29°-30°.

Над планините ще преобладава слънчево време, но около и след обяд ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен и силен, предимно западен вятър, който след обяд ще започне да отслабва и да се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра – около 15°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В следобeдните часове ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб южен вятър, който през деня временно ще се ориентира от запад. Максималните температури ще са от 25°-26° по северното крайбрежие до 32° по южното. Температурата на морската вода е 18°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, но с тенденция на отслабване.


Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини