Във Варна пак ще назначават на щат ловец на змии

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Все повече варненци имат срещи със змии, а общината е единствената в страната, която за поредна година обмисля да назначи човек, който да се отзовава при сигнали.

Преди седмица, разхождайки се в Морската градина, Диана Начева попада на змия.

"На алеята се беше опънала една змия и се препичаше на слънце. Беше пълно с деца, които тичаха наоколо. В паниката си успях някак си да си припомня какво съм чела и гледала. Знам, че трябва да я захлупиш с нещо, за да може да остане на място. Хвърлих си връхната дреха", разказа тя пред Нова тв.

След това започнала да търси помощ.

„Звънях на дежурния телефон в общината, но не успях да се свържа. Съответно в сайта няма абсолютно никаква информация как точно трябва да процедирам, към кого да се обърна”, сподели още варненката.

Тогава обаче нейни приятели ѝ казали за Боян Благоев, който в продължение на няколко години бил нает от общината като ловец на змии.

„Обадих му се и той ми обясни, че в момента няма договор с институцията и реално той не може да съдейства. Помолих го съвсем човешки просто да дойде и да ми каже какво да направя, защото има деца наблизо. Много съм благодарна, защото реагира изключително бързо и дойде за 15 минути”, поясни Диана.

Опитният змиеловец споделя, че подобни сигнали зачестяват – по 3-4 на ден.

"Кметската администрация е запозната със случаите. Предприети са мерки за овладяване на популацията от змии, които включват и административно съдействие за легализиране на дейността на г-н Благоев", съобщиха от общината.


Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини