Деца от община Струмяни разгледаха с интерес античния град Хераклея Синтика и Самуиловата крепост

Снимка: Община Струмяни
Снимка: Община Струмяни
Децата на община Струмяни преживяха страхотна опознавателна разходка до античния град Хераклея Синтика в местността Рупите и до Самуиловата крепост.
 
Разходката им миналата седмица бе част от програмата на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Целта малчуганите да видят интересни исторически обекти, да научат повече за тях и да имат няколко незабравими часове в разходки и усмивки със своите връстници.
 
На децата бе изнесена беседа от професионален екскурзовод , който им разказа живописни и интересни факти от историята на античния град Хераклея Синтика и околностите му. Екскурзията за децата бе много ползотворна, забавна, интересна и същевременно образователна. Те се запознаха с историята и културата на древните хора, живели по нашите земи преди хилядолетия, запознаха се с техния бит и обичаи. Насладиха се и на интересни археологически разкопки.
 
Програмата на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Струмяни продължава и през летните месеци, когато ще има нови полезни и образователни инициативи за децата. 
 
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини