ПП-ДБ с план за безплатни лекарства за най-масовите заболявания, минималната заплата на лекарите - 80% от средната за страната

ПП-ДБ с план за безплатни лекарства за най-масовите заболявания, минималната заплата на лекарите - 80% от средната за страната

Здравеопазване с грижа за здравето на хората, а не за печалби, планират от ПП-ДБ в сектор здравеопазване. Екипът на коалицията е с разработен план за силна подкрепа за хората, страдащи от най-масовите заболявания. Той включва безплатни лекарства за диабет, сърдечно-съдови заболявания, включително комбинирани лекарства, както и за неврологични и респираторни болести. ПП-ДБ планират и неколкократно намаление на доплащанията за медицински изделия и консумативи чрез остойностяването и финансирането им през клиничните пътеки. 

Достойното заплащане на хората в сектор здравеопазване е паралелна линия за ПП-ДБ. 

Експертите предвиждат минималните заплати на медицинските специалисти да станат най-малко 80% от средната за страната. Стартовата работна заплата на млад лекар -  да е равна на средната за страната. 

Като част от политиките за по-качествено и достъпно здравеопазване кандидатите на депутати от „Продължаваме Промяната – Демократична България" в област Благоевград продължават със здравни събития под надслов "Помислете за себе си, здравето е всичко". В неделя и понеделник медицински лица мериха кръвно налягане, кръвна захар и сатурация в открити приемни в Банско, Разлог, Добърско и Горно Драглище. 

„Днес е Световният ден на Спешната помощ. За съжаление, България го отбелязва със стряскаща статистика – в системата трайно липсват 500 лекари. Смея да твърдя, че ще се справим и с това. Трябва ни време, подкрепа и доверие. Здравеопазването е сред приоритетите на ПП-ДБ", заяви кандидатът на народен представител от листата с бюлетина с №14 Марио Граченов. Колегата му Николай Божков припомни, че по време на кабинета „Денков", със съдействието на тогавашния областен управител на Благоевград Мария Димова, бяха дарени 2 високопроходими линейки на спешните центрове в Банско и Сандански. 

Да върнем медиците в тези линейки е по-тежката задача и тя зависи от националните политики, които се провеждат. От ПП-ДБ ще работим в тази посока и имаме визията за това, категорични са от коалицията на Промяната.

Купуването и продаването е престъпление!

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини