ПП-ДБ организираха за благоевградчани профилактично мерене на кръвна захар и кръвно

ПП-ДБ организираха за благоевградчани профилактично мерене на кръвна захар и кръвно

ПП-ДБ организира профилактично измерване на кръвна захар и кръвно налягане на благоевградчани в съботния ден. Д-р Олег Сатиев и медицинският физик Крум Стоилов измериха безплатно показателите на над 250 жители на града в приемна на открито. Инициативата цели да насърчи гражданите да обръщат внимание на здравето си и да не пропускат профилактичните прегледи. Още повече, че държавата по време на кабинета „Денков" осигури средства за повече направления при личните лекари – за превенция с прегледи при специалисти.

Откритата приемна с безплатни консултации бе разположена до пазара в Благоевград. Д-р Сатиев мереше кръвна захар, като за всеки гражданин бе подсигурен комплект от индивидуални игла и тест лента. Медицинските лица, които извършваха  манипулациите, спазваха изискванията за безопасност. Крум Стоилов и асистент мериха кръвното на пожелалите граждани.

В рамките на профилактичните замервания лекарите установиха, че показателите на повечето граждани бяха в норма. При част от хората се установи по-висока от нормалната кръвна захар, а при други – високо кръвно налягане. Те бяха посъветвани да се обърнат към личните си лекари за детайлни изследвания.

Д-р Олег Сатиев е ортопед с дългогодишна практика в Благоевград. Крум Стоилов е медицински физик експерт в отделението по лъчелечение на СБАЛО "Свети Мина" в Благоевград и МБАЛ "Сърце и мозък" в Плевен. И двамата са кандидат депутати в листата на ПП-ДБ от Благоевград за изборите на 9 юни. В инициативата днес в Благоевград участваха и кандидатите за народни представители от ПП-ДБ Ваня Кромбоа, Николай Божков, Янко Христов, Иво Иванов, Атанаска Ковачева и Дейвид Давидков.

За 10 месеца управление кабинетът „Денков" направи първи стъпки за здравеопазване в полза на гражданите, а не за печалби. Над 400 лекарства за кръвно и сърце станаха безплатни или с намалено доплащане, за да няма толкова сърдечни операции и стендове. Вече няма недостиг на направления при специалист, тъй като бяха осигурени достатъчно средства за профилактика. 4000 деца и младежи с диабет вече имат сензор за постоянен мониторинг на кръвната захар. Кабинетът „Денков" започна да изгражда системата за спешна медицинска помощ по въздух.

ПП-ДБ ще продължи да организира приемни на открито в общините в област Благоевград за максимална информираност на гражданите как да се грижат за здравето си.

ПП-ДБ се явява на предстоящите парламентарни избори с бюлетина с №14.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини