Банско приема за първи път световна и европейска купа по сноуборд

Снимка: Община Банско, архив
Снимка: Община Банско, архив
Българската федерация по ски получи поредно признание по време на календарната конференция на ФИС в Порторож. Отличните традиции в организацията на състезания от най-високия ранкинг бяха оценени подобаващо и федерацията ни получи за новия сезон домакинството на световна и европейска купа по сноуборд. Елитът в този спорт ще мери сили в Банско, като за първи път в историята курортът ще приеме само в рамките на 5 дни най-престижните състезания в сноуборда.
 
Световната купа в олимпийската дисциплина "Паралелен гигантски слалом" е насрочена за 18-19 януари 2025, а на 21 и 22 януари ще е Европейската купа пак в същата дисциплина. За Банско това ще е четвърто домакинство на стартове за Световната купа по сноуборд след 2017, 2018 и 2023 г. и първо за Европейската купа в паралелните дисциплини. Курортът бе домакин и на Световно младежко в паралелните дисциплини през 2023 г.
 
Стартовете идния сезон вече са валидни за спечелване на квоти за зимната олимпиада в Милано и Кортина д'Ампецо през 2026 г. Очаква се стартовете в Банско да се превърнат в истински празник на сноуборда заради участието на първия българин, носител на голям и малък кристален глобус на ФИС, Радослав Янков, както и на световните ни звезди при младите Тервел Замфиров, Петър Гергьовски, Кристиан Георгиев и Александър Кръшняк.
 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини