Малко, но от сърце - увеличават пенсиите от 1 юли с 11%, а не с 10%

Малко, но от сърце - увеличават пенсиите от 1 юли с 11%, а не с 10%

Официално бе обявено, че индексацията на пенсиите от 1 юли ще е в размер на 11%, а не на 10%. Служебният социален министър Ивайло Иванов е предложил процентът да се запази такъв, какъвто е предвиден в бюджета в края на 2023 година.

На гласуването, проведено от Надзорния съвет на НОИ, всички, с изключение на Асоциацията на индустриалния капитал в България, са гласували в подкрепа на това решение.

Пенсиите ще бъдат изплатени с увеличение в размер на 11 %, въпреки че по „швейцарското правило“ размерът на увеличението е само 10%, категоричен бе вчера премиерът Димитър Главчев във връзка с предстоящата актуализация на пенсиите от началото на месец юли.

Настоящата ситуация не е прецедент. През 2021 година отново експертните изчисления сочеха по-нисък процент от заложения в бюджета и въпреки това осъвременяването беше реализирано с по-висок процент.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини