Ден на отворените врати се проведе в Правно-историческия факултет на ЮЗУ

Снимка: ЮЗУ
Снимка: ЮЗУ

Ден на отворените врати се проведе вчера в Правно-историческия факултет на Югозападния университет "Неофит Рилски". Той бе организиран от ръководството на факултета, преподаватели и студенти. По време на събитието бе отбелязан и празникът на обединена Европа, тъй като на същата дата през 1950 г. министърът на външните работи на Петата френска република Робер Шуман прочита декларацията, която поставя началото на процесите, свързани с изграждането на днешния Европейски съюз.

Към събитието специален интерес проявиха ученици от 11. и 12. клас на Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“,  от 7. СУ „Кузман Шапкарев“ и от Националната хуманитарна гимназия, водени от преподавателите г-жа Наталия Георгиева, г-жа Мариела Андонова и г-н Николай Куколев.

Бъдещите кандидат-студенти имаха възможност да наблюдават симулация на граждански процес по семейно-правен казус, да участват в ролева игра, във връзка с присъединяването на Република България към Шенгенското пространство по въздух и вода, да слушат лекция за дипломатическия протокол и церемониал, както и да се включат във викторина по случай 75 години от създаването на Съвета на Европа, 75 години от създаването на НАТО и 20 години от членството на Република България в НАТО.

Всеки от присъстващите имаше възможност да получи актуална информация за специалностите в ОКС „Бакалавър“ и „Магистър“, по които се провежда обучение в Правно-историческия факултет, а също така и за Европейския документационен център  – част от мрежата Europe Direct. Участниците получиха и материали за актуалните политики на Европейския съюз.

През целия ден представителите на Студентския съвет, преподавателите и служителите отговаряха и на въпроси, свързани с начина на кандидатстване, сроковете за подаване на документите, както и с възможностите за реализация след завършването на бакалавърската или магистърската програма. Потенциалните кандидат-студенти научиха повече и за извънаудиторните дейности, които им предлага Факултетът като кръжоци, клубове и др.

Екипът на Правно-историческия факултет благодари на всички за проявения интерес, както и на студентите от Факултета по изкуствата за видеозаснемането на проявите през празничния ден.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини