Жители и гости на Банско посрещнаха заедно Великден с танци на площада

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Празничен концерт с участието на Здравко Мандаджиев бе подаръкът на ръководството на община Банско и Народно читалище "Никола Вапцаров" за жителите и гостите на градa навръх най-големия християнски празник Великден.

Седем девойки, пременени в народни носии, раздадоха на всички присъстващи великденски яйца с послание за здраве, дълголетие и късмет.

Кметът на община Банско Стойчо Баненски поздрави присъстващите. "Здраве, щастие и благополучие! Да се радват на богати трапези, на прекрасните празнични обичаи и да имат незабравими моменти с любимите си хора! Нека светлината на Великден да възроди вярата и пречисти сърцата и умовете ни", пожела градоначалникът на всички.

Традиционно бе проведено и надчукване с великденски яйца, в което с много желание и усмивка се включиха деца и възрастни.

На светлия християнски празник централният площад в Банско бе изпълнен с емоции, песни, танци, смях и веселие.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини