Окосиха десетки ливади край храма в Златолист, за да има къде да паркират стотиците коли и автобуси на Гергьовден

Снимка: Илинден Прес, архив
Снимка: Илинден Прес, архив

Хиляди нашенци и чужденци ще са на Гергьовден, 6 май, в църквата „Свети Георги" в малолюдното санданско село Златолист. В храма е живяла в началото на миналия век пророчицата Преподобна Стойна, която се смята от местните хора за светица и предшественичка на Ванга.

Заради прочутия с лечебната си и чудодейна сила храм насам идват все повече наши и чужди туристи. В деня на храмовия празник отец Антон ще отслужи тържествена служба и света литургия, а след това ще освети курбана за здраве, който ще се раздаде на миряните.

„Сега вече има напълно асфалтиран и удобен път от село Катунци дотук. Това е една от най-посещаваните църкви в страната през цялата година, а на Гергьовден няма къде игла да падне. Затова се наложи да окосим доста ливади край храма, за да има място за паркиране на стотиците коли и автобуси с хора“, заяви днес кметският наместник на Златолист – Иван Коричков. Заради наплива на гости полицията мобилизира няколко екипа, които да регулират движението и да следят за спазването на обществения ред.   

Много са тези, които идват в църквата на Преподобна Стойна заради енергийното излъчване. То е най-силно в навечерието на самия Гергьовден.

И до днес е запазено поверието, че ако човек преспи в стаичката на чудотворката, ще оздравее и ще намери път към себе си Затова в Златолист не спират да идват поклонници, вярващи в силата и чудодействата на Преподобна Стойна.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини