Студенти от АУБ с мирна демонстрация за прекратяване на огъня в Газа

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

Студенти на Американския университет в България организираха мирна демонстрация с искане за прекратяване на огъня в ивицата Газа. Освен демонстрацията, студентите направиха симулация на контролно-пропускателен пункт, за да демонстрират нарушаването на правата за свободно движение в конфликтната зона. Чрез тези инициативи студентите от АУБ не само издигнаха глас за мир, но и подчертаха необходимостта от бързо решение на хуманитарната криза.

АУБ е силно ангажиран с образованието на своите студенти в духа на основните демократични ценности, сред които е и свободата на словото. Вярваме, че е от съществено значение за младите хора да развиват критично и независимо мислене, да изразяват свободно своите мнения и да се борят за справедливост. 

„Като университет, посветен на търсенето на истината, ние напълно подкрепяме мирните демонстрации и дискусиите по трудни и противоречиви въпроси. В същината си университетското образование учи точно това: как да бъдат изследвани нови идеи, да бъдат ангажирани хора с различно мнение по разнообразни теми и да търсят истината”, сподели президентът на АУБ д-р Марги Енсайн.  

АУБ изрази гордост с активната гражданска позиция на своите студенти и с тяхната ангажираност към разрешаване проблемите на света, като заяви подкрепа за правото им на свободно изразяване и мирно протестиране, както и техния стремеж към дипломатическо разрешаване на конфликтите. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини