Защо стюардесите крият ръцете си, когато ни посрещат в самолета

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Ако летите често със самолет или просто сте наблюдателна личност, може би сте обърнали внимание, че когато влизате в самолета, стюардите ни приветстват на борда със скръстени зад гърба ръце. Каква е причината за този обичай? Редакторите на Bright Side ни дават отговор на тази малка загадка.

Причината всъщност е много проста: преди излитането, екипажът на самолета трябва да преброи точно броя на пътниците на борда. Това става или докато пасажерите влизат, или когато всички са вече по местата си. Но най-бързо и ефикасно преброяването става още на входа и за да направи това незабелязано, докато посреща пътниците, екипажът използва специален механичен брояч, скрит в ръката на някой от стюардите.

Това е причината стюардите да държат ръце зад гърба си, докато посрещат пътниците на борда на самолета.

 
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини