Времето пак с премените от вторник - облаци, дъжд и по-ниски температури

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Днес ще бъде предимно облачно, в по-голямата част от страната с валежи от дъжд. На места в следобедните часове ще има гръмотевици и условия за градушки. Главно в планинските райони валежите ще са значителни по количество. Ще духа умерен северозападен вятър. В Източна България вятърът ще бъде от юг-югозапад, по Черноморието от югоизток, но до вечерта също ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще бъдат от 10°-13° в западните райони до 20°-22° в източните, в София 11°-12°. Вечерта от запад-северозапад валежите ще започнат да спират, а облачността да се разкъсва и да намалява.

В планините ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, на места придружени с гръмотевици. По-значителни ще са валежите в центалните райони на Стара планина. Над 2000 m дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен, по най-високите части – силен югозападен вятър, който постепенно през деня ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде около 9°, на 2000 m – около 3°.

По Черноморието ще бъде предимно облачно. На места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток, който вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са от 16° по северното крайбрежие до 21° по южното. Температурата на морската вода е около 13°.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини