Ангел Джамбазки говори за ЕС и българския национален интерес пред студенти в ЮЗУ

Снимка: ЮЗУ
Снимка: ЮЗУ

„Европейският съюз и българският национален интерес“ бе темата на срещата дискусия с члена на Европейския парламент Ангел Джамбазки, която се състоя днес в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Евродепутатът най-наппед благодари на ректора проф. д-р Николай Марин за отправената покана и подари на университета Албум-алманах „Македония“.

„Смятам, че за 10 години в Европейския парламент дадох пример и знак как се отстояват позиции по редица теми: като започнем от темата Македония, заради която се занимавам с политика, минем през несправедливия пакет „Мобилност“ и достигнем до борбата за запазване на енергийната сигурност на България, като се противопоставях на т. нар. „Зелена сделка“, заяви евродепутатът и допълни, че българските политици трябва да работят за това да се чува гласът на България в обединена Европа. 

Във фокуса на дискусията бе приемането в Шенгенското пространство, двойният стандарт, прилаган към България и Румъния, и как това се отразява на българския бизнес.

Сред дискутираните теми бяха и нелегалната миграция, налаганите джендър политики, войната в Украйна, несигурността в Западните Балкани и Близкия изток.

„На европейско ниво интересът на младите към политическите процеси нараства, а това означава и още по-голяма отговорност към техните интереси, към техните виждания“, каза в края срещата г-н Джамбазки и благодари на студентите за ползотворната дискусия.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини