12 отбора от цялата страна се състезават по приложна електроника в курорта Банско

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Финалният етап на авторитетното национално състезание по приложна електроника „Мога и зная как“ се провежда в Банско под патронажа на кмета на общината Стойчо Баненски. В 13-годишната история на събитието организаторите му – Министерство на образованието и Търговска верига за електронни компоненти, инструменти и измервателна апаратура „Елимекс“, за пети път се доверяват за домакинството на Община Банско и Професионалната гимназия по електроника и енергетика /ПГЕЕ/ в града.

Във финала на състезанието участват 12 отбора от цялата страна. Сред тях е и ръководеният от инж. Лука Ковачев отбор на ПГЕЕ, който традиционно е претендент за челно класиране.

Приветствие към участниците и гостите отправиха Сашка Въчкова – зам.-кмет на община Банско, и инж. Сашка Тодорова – директор на ПГЕЕ, които подчертаха в изказванията си значимостта на състезанията „Мога и зная как“ за професионалното образование в страната, за имиджа на Банско като образователен център в средното образование с възможности за реализация на кадрите и на професионалната гимназия като място, където учениците получават високоспециализирана и качествена подготовка.

Учениците бяха поздравени от Анета Стоянова – старши експерт по природни науки и екология в РУО-Благоевград. А Детелина Иванова от Търговска верига „Елимекс“, която е основен двигател на организирането и провеждането на състезанията, представи отборите и даде старт за финалната надпревара.

Надпреварата се провежда при стриктно спазване на правилата под наблюдение на квестори, но случващото се в тържествената зала на Народно читалище „Никола Вапцаров“ може да бъде наблюдавано на голям екран във фоайето. След приключване на теоретичната и практическата части на състезанието за учениците е подготвена богата и атрактивна програма в Банско и региона.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини