Започнаха протести в Полша

снимка :  AP Photo/ Alik Keplicz
снимка : AP Photo/ Alik Keplicz

Няколко хиляди жители на Варшава са пред президентския дворец ,предава  РИА «Новости».

«Вчера управляващото мнозинство превърна сейма(НС в Полша)в бюро на една партия . Ние не сме съгласни с такива методи » — каза пред събралото се мнозинство лидерът на  «Комитета по охрана на демокрацията » Матеуш Киевски.

Митингът се провежда във връзка със ситуацията , в която опозиционните депутати заради отстраняването на един от привържениците на "Гражданска платформа" от участие в заседанието на долната палата на парламента заеха трибуната  и прекъснаха сесията на Сейма . Спикерът на Сейма бе принуден да обяви почивка , след което той премести заседанието в друго помещение , където депутатите  въпреки отсъствието на електронна система за гласуване приеха няколко закона.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини