Гласуват великденските надбавки на част от пенсионерите в парламента

Гласуват великденските надбавки на част от пенсионерите в парламента

Депутатите днес гласуват великденските надбавки за част от пенсионерите. Според предложението за месец април ще бъде изплатена еднократна сума в размер на 100 лв. на пенсионерите, на които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите за месеца, е в размер до 526 лв. включително.

По този начин 534 000 пенсионери ще бъдат подпомогнати за великденските празници. Общият размер на предвидената сума е 54 млн. лв. Средствата ще бъдат за сметка на бюджета на Държавното обществено осигуряване за тази година. Парите ще бъдат изплатени на пенсионерите през месец май, ако бъдат решението се рриеме от народните представители.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини