Стачка по Коледа ще блокира летищата във Великобритания

Стачка по Коледа ще блокира летищата във Великобритания

Персоналът на 18 летища във Великобритания обявиха 48-часова стачка , която  ще започне в навечерието на Коледа , 23 декември , предава  Sky News.

В стачката ще вземат участие 1500 души ,които са служители на една от най-големите компании в света — Swissport. Стачниците ще искат по-голямо увеличение на заплатите от предложеното им вече 4,65% за три години. На работа няма да излязат служителите отговарящи за регистрацията на полетите, операторите по обработка на багажа и товаро-разтоварителните групи.  

В акцията ще вземат участие  лондонските летища Хитроу, Гетуик, Лутън и Станстед. Освен Лондон , стачка ще има в летищата Абърдийн, Белфаст, Бирмингам, Бристол, Борнемут, Глазгоу, Донкастър, Кардиф, Лийдс, Манчестър, Нюкасъл, Саутхямтън и Единбург.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини