Дискусия за бъдещето на Европа с Илхан Кючюк се проведе в Югозападния университет

Снимка: ЮЗУ
Снимка: ЮЗУ

Членът на Европейския парламент Илхан Кючюк бе лектор в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Пред студенти и преподаватели той говори по темата „Quo Vadis, Europa?“ (в превод – Къде отиваш, Европа?). Срещата беше открита от ректора проф. д-р Николай Марин, който отправи приветствие към участниците и гостите.

Евродепутатът започна лекцията си с благодарности към ръководството за отправената покана и подчерта, че за него е чест да бъде гост на Югозападния университет. Пред студентите Кючюк говори за сигурността и бъдещето на Европа, позиционирането на България в ЕС, възможните механизми за справяне с непрекъснато връхлитащите ни кризи. Засегнати бяха и важни теми като доверието на гражданите в европейските институции, разширяването на териториалния обхват на програмата на ЕС за подкрепа на образованието, обучението, младежта и спорта в Европа – „Еразъм+“.

В последвалата дискусия студентите отправиха въпроси, свързани с Шенген, Еврозоната и работата на Европейския съюз за устойчивото развитие на обществото. С изключителен интерес те изслушаха и примерите от практиката, които евродепутатът сподели.

В заключителната част на лекцията евродепутатът пожела успех на Югозападния университет и посъветва студентите да бъдат все така активни и винаги да се стремят към успеха.

На събитието присъстваха заместник-ректорът по научноизследователската дейност и докторантското развитие доц. д-р Петрана Стойкова, заместник-ректорът по образователни дейности – бакалавърски програми и акредитация доц. д-р Вяра Кюрова, заместник-ректорът по образователни дейности – магистърски програми и продължаващо обучение доц. д-р Илия Недин, деканът на Правно-историческия факултет (ПИФ) проф. д-р Габриела Белова, заместник-деканите на ПИФ доц. д-р Диана Иванова и доц. д-р Николай Попов, ръководители на катедри, преподаватели, студенти и докторанти.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини