Митничари спипаха над 100 кг канабис за над 1,7 млн. лв. в тир на Кулата

Снимка илюстративна, фото: АПИ
Снимка илюстративна, фото: АПИ

Окръжна прокуратура-Благоевград внесе днес в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо С.С., привлечен в качеството на обвиняем по образувано досъдебно производство за контрабанда на наркотично вещество. Престъплението е квалифицирано по чл. 242, ал. 2 от НК.

Около 08:15 ч. в на 30 март на входящо трасе на ГКПП "Кулата" митничари спрели за проверка товарна композиция – влекач и полуремарке, пътуваща от Испания.

При извършената рентгенова и впоследствие физическа проверка в товарното полуремарке били установени 14 кашона с вакуумирани полиетиленови пликове, съдържащи зелена тревиста маса. При тестването ѝ тя е реагирала положително за канабис.

Общото количество на предмета на престъплението е 108,27 килограма, като стойността му възлиза на 1 728 000 лева.

Наркотичното вещество и превозното средство са иззети.

Въз основа на събраните доказателства на водача на товарния автомобил – български гражданин с инициали С.С., е предявено обвинение за престъплението.  В момента той е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа.

За контрабанда на наркотици законът предвижда наказание „лишаване от свобода" от 10 до 15 години и глоба от 100 000 до 200 000 лева.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини