Купуват 76 модерни пътнически вагона за 32 млн. лв.

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Министерският съвет одобри допълнителен капиталов трансфер на „БДЖ - Пътнически превози“ ЕООД в размер на близо 32 млн. лева. Средствата са за доставка на 76 модернизирани пътнически вагона.

С новия подвижен състав ще се осигури ефективното изпълнение на графика за движение на влаковете и ще се минимизират закъсненията, породени от недостиг на влакове. Ще бъде предоставено и много по-комфортно и безопасно пътуване на пътниците.

Мерките са в изпълнение на Програмата за управление на Република България юни 2023 г. - декември 2024 г., раздел „Транспорт и съобщения“. Средствата ще бъдат осигурени за сметка на капиталовите разходи по централния бюджет за 2024 г.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини