Русия обявява Алла Пугачова за чуждестранен агент

Русия обявява Алла Пугачова за чуждестранен агент

Руската прокуратура поиска от Министерството на правосъдието да обяви Алла Пугачова, кралицата на съветската и руската поп музика, за „чуждестранен агент“, съобщи държавната агенция РИА, цитирана от Ройтерс.

Седемдесет и четири годишната Пугачова, съветска и след това постсъветска икона, е критик на войната в Украйна. Тя е една от най-известните личности в Русия – позната на поколения руснаци с хитовете си, сред които е и като песента от 1982 г. „Милион червени рози“, както и с филма от 1978 г. „Жената, която пее“.

В миналото Пугачова беше почитана и от двамата президенти Владимир Путин и неговия предшественик Борис Елцин. Когато Михаил Горбачов почина през 2022 г., тя похвали последния съветски лидер за това, че е допуснал свободата в страната и е отхвърлял насилието.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини