Самодейци от петрички села ще се надлъгват и ще разсмиват зрителите на фестивал в Скрът

Самодейци от петрички села ще се надлъгват и ще разсмиват зрителите на фестивал в Скрът

Най-усмихнатият празник ще се проведе след два дни в петричкото село Скрът. Талантливи самодейци ще се надлъгват и ще разсмеят до сълзи стотиците зрители в залата на Народно читалище „Антон Попов-1952” на 1 април – Ден на хумора и шегата. Фестивалът, който ще започне в понеделник в 18:00 часа, ще е под надслов „Колкото хора - толкова умове”.

Скрът ще е столица на смеха за един ден, това е сигурно. Стотици мъже, жени и деца ще участват в надпреварата по надлъгване, в която властват усмивките и доброто настроение. Затова и интересът към този фестивал става все по-голям, както и конкуренцията. Входът за всички е свободен.

В надлъгването ще участват и мъдреците от прочутата „Скрътска академия”. Те отдавна са готови със сценария и знаят как да накарат публиката да плаче от смях. „Славата ни се носи не само в региона, но и зад граница. Всички сме горди с нашата своеобразна „Академия на мъдреците”. Винаги намираме изход дори от най-трудните ситуации, благодарение на нашите „академици”, твърдят местните хора.

Участниците са подготвили нови сценки, скечове, за да блеснат в надпреварата и да се класират на първите места. На сцената ще се пресъздадат по весел начин народни обичаи. Няма да мине без хумористични сценки, политическа сатира и народни песни. Най-добрите ще получат специални статуетки, за всички ще има грамоти.

„Това е един от най-големите празници за нас. Целта е да се посмеем от сърце и душа на шегите, лакърдиите и лъжите на участниците. Има заявки от самодейци от петрички села, които ще са част от 17-ия фестивал на хумора и шегата", заяви кметът на Скрът - Валентин Заеков.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини