Показаха тунелите на Съветския съюз под Княжеската градина в София

Снимки: Трайчо Трайков/Фейсбук
Снимки: Трайчо Трайков/Фейсбук

Кметът на район "Средец" Трайчо Трайков слезе в тунелите под паметника на Съветската армия и публикува снимки какво има в тях.

Влязох да разгледам пространството под монумента в Княжеската градина. Има просторна зала с множество железобетонни колони, които подпират конструкцията. На доста места бетонът се е изронил и корозията по арматурата работи, пише Трайков.

Той припомня, че тази седмица в СОС ще се гледа доклад за международен конкурс с идеи за бъдещето на това място. Като цяло те са в три посоки - възстановяване на парка - градина (което районният кмет намира за чудесен вариант), друг паметник или някаква обществена сграда.

Както е известно, Фердинанд е смятал да си построи там дворец, но войните са предотвратили плана му.

Този дебат трябва да се проведе без голямо отлагане във времето, но също така и много, много внимателно, пише още кметът.

Повечето от коментарите под поста му във Фейсбук са мястото да остане градинка и да не се строи нищо след разрушаването на паметника на окупаторите.

Тунелите под паметника са известни открай време под името "Тунелът Бронкс". В продължение на години достъпът до тях беше съвсем лесен откъм вход, разположен в градинката и бяха ползвани от наркомани или просто за преспиване на закъсали в центъра хора. Част от празното пространство беше използвано при строежа на метрото в отсечката между стадион "Васил Левски" и Софийския университет./Източник:  OFFNews.bg

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини