С концерт-спектакъл и заря Белица празнува 146 години свобода на България

Снимка: Община Белица
Снимка: Община Белица
Тържествено честване на националния празник - 146 години от Освобождението на България, организираха вчера в град Белица.
 
С тематичен рецитал, посветен на важни исторически събития и личности от създаването на българската държава /681/ до освободителната Руско-турска война /1878/ започна тържественият концерт-спектакъл в Белица.
 
С изпълненията си учениците от Професионална гимназия „Никола Вапцаров“ напомниха за националното самочувствие и дух на жителите и гостите на Белица.
 
Тържествен празничен концерт за популяризиране красотата на родината и националните ни традиции, фолклор, култура, чест и достойнство изнесоха фолклорният ансамбъл при Народно читалище „Георги Тодоров 1885“ и фолклорната танцова формация при СУ „Св. св. Кирил и Методий“.
 
Тържествено слово за историческите събития произнесе зам. кмета на Община Белица Сабит Гагъм.
 
Празничното честване завърши със запалване на Огъня на Свободата и тържествена заря.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини